- Ingredienser:
- Til risengrød
- - 0,5 liter mælk
- - 0,25 liter vand
- - 1,5 dl grødris
- - 1 drys salt
- Til klatkagerne
- - 2 æg
- - 40 g hvedemel
- - 0,5 tsk bagepulver
- - 2 spsk sukker
- - 0,50 tsk vaniljepulver
- - 1 tsk kanel
- - 1 spsk smør, til stegning
- Til servering
- - 1 dl græsk yoghurt 10%
- - 1 dl granatæblekerner
- - 40 g hasselnødder
- - 25 g pistaciekerner
- - i knivspids kanel
Fremgangsmåde:
Risengrød – skal afkøles, hvis man ikke har en rest tilovers
Skyl grødris i koldt vand og hæld derefter risene i en lille gryde tilsat vand og kog op.
Hæld mælk i gryden og kog op til kogepunktet under omrøring.
Skru ned til svag varme, så grøden blot akkurat simrer og lad den stå med låg på. Rør jævnligt, cirka hvert 10. minut.
Smag til med salt, når grøden er klar.
Klatkager
Del æggene i æggehvide og æggeblomme i hver sin skål.
Rør den afkølede risengrød i en skål med æggeblomme. Vend hvedemel, bagepulver, sukker, vanilje og kanel sammen og rør det i risengrøden.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend først 2 spsk. luftig æggehvide i dejen og vend derefter resten af æggehvide forsigtigt i.
Varm en pande op ved middelhøj varme med smør og kom dejen til klatkager på panden med en spiseske.
Steg dem helt færdig på den ene side i 2-3 minutter, før de vendes og steges færdig på den anden side.