Søde honninghjerter


  • Ingredienser:
  • Fordej (laves 1 mdr i forvejen)
  • - 500 g hvedemel
  • - 500 g honning

  • Honningkagedej
  • - 2 æggeblommer
  • - 2½ tsk hjortetaksalt
  • - 2 tsk potaske
  • - 2 tsk stødt kanel
  • - 1½ tsk stødt nellike
  • - smeltet chokolade til overtræk

Fremgangsmåde:

Hvedemel og honning blandes til en fast dej og kommes i en skål eller bøtte med låg.

Dæk dejen til og lad den stå ved stuetemperatur i mindst et par dage, men gerne længere. Jeg kan anbefale at lade fordejen stå i minimum 1 måned, men bare 24 timer er bedre end ingenting.


Honninghjerter

Kom æggeblommerne i en skål og rør hjortetaksalt ud heri. Sørg for der ikke er nogen klumper.

Rør potaske ud i 2 spsk vand til det er helt opløst. Begynder det at blive lidt varmt, er det blot fordi, der sker en kemisk reaktion.

Bland æggeblommer, potaske og krydderier i fordejen og ælt dejen godt sammen – 6-8 minutter i hånden eller i røremaskine. Det er nemmest at bruge en røremaskine.

Er fordejen blevet stenhård, og slet ikke til at arbejde med, så kan man med fordel give den et par sekunder i mikrobølgeovnen. Men det hjælper altid, hvis man bruger flydende honning.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca 5 mm tyk og stik den ud som hjerter.

Bag hjerterne ved 180 °C (alm ovnfunktion) i 8-10 minutter. Mærk forsigtigt på hjerterne om de er færdige. De må ikke kunne falde sammen.

Afkøl hjerterne på en bagerist.

Honningkagerne er meget hårde lige efter bagningen, så de skal pakkes i et fad med et fugtigt klæde/viskestykke over og stilles i køleskabet i 2-3 dage, indtil de bliver lækre og bløde. Fugt viskestykket efter behov.

Overtræk honninghjerterne med chokolade, men overtræk kun dem der skal bruges. Resten kan holde sig i minimum 1 måned i køleskabet uden at blive tørre og kan overtrækkes efter behov.