Risalamande


  • Ingredienser:
  • - 1 liter sødmælk
  • - 180 g grødris
  • - 1 vaniljestang
  • - 70 g sukker
  • - 100 g mandler
  • - i knivspids salt
  • - 4 dl piskefløde

Fremgangsmåde:

Kom mælk og grødris i en gryde og kog langsomt op under konstant omrøring.

Skru ned for varmen til næstlaveste blus. Rør rundt et par minutter og læg låg på gryden.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, vend vaniljekornene sammen med sukker på et skærebræt, så vaniljekornene skilles af.

Kom sukker, vaniljekorn og den hele tomme vanilje stang i gryden, rør rundt og lad risengrøden simre svagt i 45-50 minutter under jævnlig omrøring til risene er lækre og møre. Tag vaniljestangen op.

Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra og smut mandlerne.

Rør de smuttede hakkede mandler og salt i grøden og lad grøden køle helt af i køleskab i nogle timer eller til dagen efter.

– Inden servering, eller en times tid før den serveres –

Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i risengrøden.