Perfekte Pebernødder til jul


  • Ingredienser:
  • - 125 g smør, stuetempereret
  • - 125 g sukker
  • - 0,5 dl piskefløde
  • - 250 g hvedemel
  • - 1 tsk bagepulver
  • - 0,5 tsk ingefær, fintrevet
  • - 0,5 tsk kanel
  • - 0,5 tsk sort peber, friskkværnet
  • - 0,5 tsk stødt kardemomme
  • - 0,5 øko appelsin, 1 tsk fintrevet skal herfra

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker hurtigt sammen og rør derefter piskefløde i.

Rør de tørre ingredienser og fintrevet appelsinskal sammen i en skål for sig og rør dette i skålen med de våde ingredienser.

Saml dejen kort, bare indtil pebernøddedejen er fast og nem at forme og samlet.

Tril dejen ud i lange pølser og skær pebernødderne ud i passende størrelse på omkring 1×1 cm.

Tril pebernødderne til små runde kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand mellem.

Bag ved 175 grader varmluft i omkring 7-10 minutter til de lige akkurat bliver let gyldne i kanterne. Lad dem køle af på en rist.