- Ingredienser:
- Fordej (laves 1 mdr i forvejen)
- - 500 g hvedemel
- - 500 g honning
- Honningkagedej
- - 2 æggeblommer
- - 2½ tsk hjortetaksalt
- - 2 tsk potaske
- - 2 tsk stødt kanel
- - 1½ tsk stødt nellike
- - smeltet chokolade til overtræk
Fremgangsmåde:
Hvedemel og honning blandes til en fast dej og kommes i en skål eller bøtte med låg.
Dæk dejen til og lad den stå ved stuetemperatur i mindst et par dage, men gerne længere. Jeg kan anbefale at lade fordejen stå i minimum 1 måned, men bare 24 timer er bedre end ingenting.
Honninghjerter
Kom æggeblommerne i en skål og rør hjortetaksalt ud heri. Sørg for der ikke er nogen klumper.
Rør potaske ud i 2 spsk vand til det er helt opløst. Begynder det at blive lidt varmt, er det blot fordi, der sker en kemisk reaktion.
Bland æggeblommer, potaske og krydderier i fordejen og ælt dejen godt sammen – 6-8 minutter i hånden eller i røremaskine. Det er nemmest at bruge en røremaskine.
Er fordejen blevet stenhård, og slet ikke til at arbejde med, så kan man med fordel give den et par sekunder i mikrobølgeovnen. Men det hjælper altid, hvis man bruger flydende honning.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca 5 mm tyk og stik den ud som hjerter.
Bag hjerterne ved 180 °C (alm ovnfunktion) i 8-10 minutter. Mærk forsigtigt på hjerterne om de er færdige. De må ikke kunne falde sammen.
Afkøl hjerterne på en bagerist.
Honningkagerne er meget hårde lige efter bagningen, så de skal pakkes i et fad med et fugtigt klæde/viskestykke over og stilles i køleskabet i 2-3 dage, indtil de bliver lækre og bløde. Fugt viskestykket efter behov.
Overtræk honninghjerterne med chokolade, men overtræk kun dem der skal bruges. Resten kan holde sig i minimum 1 måned i køleskabet uden at blive tørre og kan overtrækkes efter behov.