Verdens Bedste Brunkager


  • Ingredienser:
  • - 125 g smør
  • - 70 g lys sirup
  • - 125 g brun farin
  • - 250 g hvedemel
  • - 75 g mandler, smuttede og enten hele eller grofthakkede
  • - 2 tsk kanel
  • - 1 tsk stødt ingefær
  • - 0,50 tsk stødt nellike
  • - 0,50 tsk allehånde, stødt
  • - 0,50 øko appelsin, fintrevet skal herfra + 1 spsk saft
  • - 1 tsk potaske

Fremgangsmåde:

Smelt smør, sirup og farin ved middel varme, til det er lidt mere end håndvarmt og tag gryden af varmen.

Bland kanel, ingefær, nelliker, allehånde, revet appelsinskal, mandler og hvedemel sammen i en ren skål.

Opløs potasken i 1 spsk. appelsinsaft og rør det i gryden, sammen med mel- og krydderiblandingen.

Ælt det godt sammen.

Form dejen rund og aflang i den tykkelse, som dine småkager skal være.

Rul et stykke bagepapir tæt om dejen, så den holder formen.

Sæt dejen i køleskabet i minimum 4 timer, inden småkagerne skæres ud.

Skær tynde skiver brunkager og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 6 minutter.

Hold øje med dem, de må ikke blive mørke og de vil ikke være helt sprøde, når de er færdigbagt, det bliver de når de er kølet af.

Afkøl brunkagerne på en bagerist.